Mobilă Bucătărie

Cum alegem mobila pentru bucătărie?

mobila bucatarie

Bucătăria este sufletul locuinței, de aceea trebuie să te asiguri că ea este funcțională și mobilată după gustul tău. Dar cum să alegi mobila potrivită pentru bucătăria ta? Pentru a afla răspunsul la această întrebare, te invităm să folosești recomandările de mai jos, adaptate la bugetul și spațiul de care dispui.

Fă-ți temele înainte de a alege mobila pentru bucătărie

Cel mai important lucru este să configurezi bucătăria înainte de a face finisajele interioare. Pentru a te asigura că această configurare este făcută corect, poți apela la serviciile unui consilier de specialitate. Acesta te poate ajuta cu informații utile cum ar fi amplasarea chiuvetei, a plitei și a cuptorului, montarea prizelor în apropiere de locul în care vei așeza electrocasnicele, locația modulelor înalte și a celor aflate la semi-înălțime, raportată la poziționarea frigiderului, precum și montarea de faianță care trebuie pusă doar între modulele inferioare și cele superioare.

Mobilă de bucătărie – Silvarom Baia Mare

Înainte de a decide ce fel de mobilă pentru bucătărie alegi, este esențial să deții următoarele informații:

1.     Bugetul disponibil

Mobila de bucătărie este o investiție pe termen lung și de aceea e nevoie să îi aloci un buget adecvat. Asta înseamnă achiziționarea de mobilier care, în afară de aspect plăcut și funcționalitate, să ofere durabilitate în timp.

2.     Dimensiunea spațiului de care dispune bucătăria

Spațiul este foarte important pentru că există mobilă potrivită mai degrabă unor bucătării de dimensiuni mici sau medii și mobilă pentru bucătării de dimensiuni mari. Indiferent de spațiul pe care îl are bucătăria ta, este nevoie să faci măsurători precise pentru a te asigura că mobila care îți place poate fi amplasată în acel spațiu. Mobila de bucătărie este o mobilă care trebuie configurată exact pe dimensiunile disponibile.

Informează-te despre materialele folosite pentru producerea mobilei

Oferta de mobilă pentru bucătărie este generoasă, aceasta putând fi confecționată din lemn, PAL, MDF, precum și din combinații ale acestor materiale cu metal sau inserții de piatră.

Iată avantajele principalelor materiale folosite în confecționarea mobilei de bucătărie:

PAL și MDF

Acestea sunt cele mai atractive opțiuni pentru că au un preț accesibil. Totodată, ele imită lemnul natural și permit aplicarea de diferite detalii de design. Dacă alegi aceste materiale pentru mobila ta de bucătărie, asigură-te că sunt tratate cu substanțe speciale care le măresc rezistența la umiditate și previn apariția mucegaiului.

Lemn

Mobila de bucătărie din lemn natural este mai scumpă decât cea produsă din PAL sau MDF. Însă lemnul are un aspect nobil, conferind întregii locuințe un aer elegant. În plus, atunci când este îngrijită corespunzător, ea se păstrează în stare bună timp de mulți ani.

Metal

Multe dintre bucătăriile moderne sunt decorate cu mobilă cu elemente metalice cum ar fi suprafețele cromate. Dacă vrei o bucătărie decorată în stil high-tech sau industrial, poți alege o mobilă cu elemente din metal forjat, care se potrivește foarte bine cu sticla.

Piatră

Blaturile din piatră arată natural, acest material fiind perfect pentru mobila din bucătăriile decorate în stil country sau Provence. E bine să ai în vedere că mobila din piatră este foarte grea, de aceea vei avea nevoie de ajutor să o muți.

Indiferent de opțiunea aleasă, la noi găsești cea mai variată selecție de mobilă de bucătărie din Baia Mare, potrivită oricărui stil de decorare.

Stilul de decorare al bucătăriei merge mână în mână cu mobila

Stilul clasic

Stilul clasic se potrivește cel mai bine bucătăriilor de dimensiuni medii și mari și exclude în principiu metalul și plasticul. Dacă bugetul nu îți permite mobilă din lemn natural, atunci alege materiale artificiale care imită foarte bine lemnul cum ar fi MDF-ul. Mobila cu forme simetrice, bine definite, în nuanțe de maro, alb, nisip, cognac și măsliniu se încadrează cu succes în stilul clasic.

Stilul minimalist

Acest stil înseamnă strict elementele de mobilier de care ai nevoie, de preferat multi-funcționale și suprafețe de lucru cu fitinguri tactile. Pentru stilul minimalist se poate folosi orice material, inclusiv PAL și MDF.

Stilul Provence

Bucătăriile în stil Provence sunt alegerea potrivită pentru romantici. Mobila adecvată acestui stil trebuie să fie dintr-un material cu aspect masiv, dulapurile din lemn fiind o opțiune viabilă. Este indicat ca masa să fie rotundă, blaturile din piatra naturală, iar spațiile de depozitare sub formă de rafturi.

Stilul country

Stilul country presupune decorarea bucătăriei cu mobilă din PAL sau MDF, cu fitinguri din metal și inserții din sticlă. Mesele și scaunele pot fi din lemn sau ratan (plante utilizate pentru producția de mobilier).

Stilul high-tech

Mobila modulară de bucătărie se potrivește stilului high-tech pentru că elementele sale pot fi amplasate la diferite înălțimi pentru a conferi un aspect original întregului spațiu. Plasticul este cel mai des folosit material, piesele de mobilier limitându-se la cele strict necesare la fel ca în stilul minimalist.

Cum alegi pricipalele elemente ale mobilei pentru bucătăria ta

Masa de lucru, masa pe care servești mâncarea sau spațiile de depozitare sunt principalele elemente care, în funcție de stilul de decorare ales, trebuie să se regăsească în bucătăria ta.

Masa de lucru trebuie să fie mai presus de toate, practică. Poți să alegi această masă fie raportat la dimensiunea bucătăriei, fie la cât de mult și de des o vei folosi. Ca regulă generală, e bine să ai în vedere mesele de lucru cu dulapuri încorporate.

Dimensiunea mesei pe care servești mâncarea este influențată de numărul de membri ai familiei tale, de stilul bucătăriei și de preferințele tale. Mesele moderne sunt fabricate din orice material sau combinație de materiale și pot fi ovale, pătrate, dreptunghiulare sau rotunde.

În ceea ce privește depozitarea, poți alege dulapuri montate pe perete, cabinete așezate pe podea sau rafturi deschise, fără uși.

Dacă folosești bucătăria și pentru socializarea cu prietenii sau mese festive alături de familie, este recomandat să alegi mobila în funcție de aceste nevoi. Mobilarea bucătăriei nu trebuie să fie o corvoadă, ci o sarcină plăcută în urma căreia să transformi acest spațiu într-unul în care tu și toți cei dragi să vă simțiți confortabil.

Te așteptăm în show-room-ul cu cea mai extinsă gamă de mobilă de bucătărie din Baia Mare pentru a alege modelul pe care ți-l dorești!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.