Design

Cum să creezi locul perfect pentru citit, indiferent de spațiul din casă

Tulipano Canapea

Câteodată, tot ce îți dorești după o zi de muncă extenuantă e un strop de relaxare. Ne-ai crede dacă ți-am spune că rețeta cea mai simplă și rapidă pentru a te destinde se poate afla chiar în mâinile tale?
O carte în mâna dreaptă și-un pahar cu vin în cea stângă – Hocus-pocus și vraja e gata!
Ca totul să fie perfect, mai e nevoie doar de locul potrivit. Farmecul magiei constă și în spațiul în care e făcută, nu-i așa?
Deci, tot ce ți-a mai rămas de făcut e să citești cei 5 pași prezentați mai jos. Uite cum îți creezi cel mai confortabil cuibușor pentru citit!

     1. Materiale comode, secretul unei lecturi lungi

Nimic nu strigă mai puternic „confort” decât un fotoliu potrivit.
Indiferent de cât de mult timp alegi să „te scufunzi” în textura sa moale, nu uita că trebuie să te întinzi din când în când și după paharul de vin, așezat pe măsuța din laterala fotoliului.

2. Totul e bine când se termină… în doi!

Relaxarea nu trebuie să însemne doar momente „Eu cu mine”, așa că venim cu soluția: Ce-ai spune de o noapte de citit alături de partenerul tău?
O canapea pentru doi a fost dintotdeauna o alegere potrivită în casă. Adaugă acestui colțișor de fericire câteva perne sau o pătură groasă… să nu uiți, desigur, animăluțul de companie.

  3. O vitrină plină cu cărți e o vitrină bogată

Cel mai plăcut lucru pentru un iubitor de cărți e, de departe, să-și expună cărțile pe rafturi.
Va fi mult mai ușor să ai un spațiu plăcut ochiului dacă toate aceste „mici comori” sunt așezate armonios într-un loc special creat pentru ele.
Vitrina pusă în lumina unei lămpi de citit va da, mai mult ca sigur, nota magică a spațiului tău drag.

4. Noptiera de lângă pat și muuultele capitole citite

Hai, recunoaște – și pe tine te ia somnul după ce parcurgi pagini întregi într-o singură sesiune de lectură. Parcă nu ai mai vrea să te ridici și mai că ai adormi direct pe canapeaua din living.
Soluția e simplă – locul creat special pentru citit poate fi chiar în dormitorul tău! Design-ul e completat de o noptieră cu dimensiunile exact cât pentru carte, veioză și masca de dormit pentru ochi.

   5. Masa de birou ține spatele drept și ochii în carte

Stai la masa de birou și nu te mai distrage nimic, așa cum obișnuia s-o facă priveliștea de pe geam când citeai pe canapea sau sunetul trecătorilor când parcurgeai un text pe fotoliul din balcon.
Poți să o decorezi exact după propriul tău stil și, indicat, o îndrepți spre o sursă de lumină puternică. La final, aduci scaunul cel mai confortabil și dai start cititului.
Cine spune că petrecutul timpului la birou nu poate fi plăcut?

Ca și cum teancul de cărți uitat în colțul camerei nu ar fi fost suficient pentru a te convinge să-ți creezi colțișorul de citit ideal, noi ți-am adus și „Ghidul în 5 pași” –  pentru a fi siguri că te vei descurca fără nicio problemă!
Odată construit, cu siguranță nu te vei mai putea despărți de locul tău de lectură – iar ca să nu ne îndepărtăm de vraja cărților, tu și cuibul pentru citit veți trăi fericiți până la adânci bătrâneți.

Surse de inspirație:
https://www.thespruce.com/cozy-reading-nooks-4160829

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *