Mobilă Dormitor

Tendințe în mobila pentru dormitoare în 2021

Decorarea dormitorului este un proces complex. În timp ce unele persoane au nevoie ca în dormitor să existe o atmosferă calmă și relaxantă, potrivită pentru odihnă și somn, altele vor ca această cameră să fie dominată de tonuri energizante, care să le inspire vitalitate în fiecare dimineață.

Tendințe în mobila pentru dormitoare

Pentru că mobila reprezintă elementul central al decorării dormitorului (și nu numai), în acest articol îți prezentăm cele mai în vogă tendințe în mobila pentru dormitoare în 2021.

Culorile neutre și cele inspirate de natură sunt (din nou) în trend

Nu există reguli stricte atunci când este vorba de alegerea culorilor unui dormitor. Acest lucru depinde de preferințele tale și de modul în care culorile îți influențează starea de spirit. Culorile neutre sunt recomandate în general pentru că ele pot fi echilibrate cu accentele de culori puternice ale obiectelor decorative.

Bejul și albul, reprezentantele dintotdeauna ale stilului clasic, sunt foarte des folosite în decorarea dormitoarelor pentru că ele transmit liniște și relaxare. Albastrul este de asemenea o culoare foarte populară pentru că are un efect pozitiv asupra minții și corpului prin conexiunea cu cerul și cu oceanul, conexiune care ajută pe oricine să se relaxeze rapid. Verdele la rândul lui odihnește ochii și te ajută să te simți revigorat și conectat cu natura. În ceea ce privește griul, o culoare mereu la modă, anul acesta ea merge foarte bine alături de o nuanță de muștar.

O altă tendință în 2021 este zugrăvirea unuia dintre pereții dormitorului într-o culoare “vie”, păstrându-i pe ceilalți în alb sau colorați în nuanțe pale. Contrastul cromatic astfel creat conferă dormitorului doza de originalitate pe care o cauți, în consonanță cu personalitatea ta.

Stilul la modă este exact acela care ți se potrivește

Stilul dormitorului depinde de preferințele tale și de arhitectura locuinței. Este bine să știi ce ți se potrivește. Deși nu este o regulă, în general dormitoarele mici se pliază mai bine pe stilul modern, minimalist sau contemporan, în timp ce pentru dormitoarele de mari dimensiuni poți alege orice stil, cu condiția să nu încarci încăperea cu prea multe elemente. De altfel, dispunerea mobilierului și a obiectelor decorative este esențială în obținerea tipului de dormitor pe care ți-l dorești.

Tendințe în stilul modern

Stilul modern înseamnă linii drepte, simplitate, funcționalitate și puține obiecte decorative. Decorarea în stil modern se potrivește persoanelor active, care sunt în mișcare și nu au mult timp liber.

În ceea ce privește culorile, un astfel de dormitor ar arăta foarte bine cu pereții albi și cu elemente decorative în culori puternice. Pentru draperii și covor poți alege turcoazul, o culoare care te îmbie la somn. Tapetul este un alt element care conferă dormitorului un aer de modernitate, dar acesta trebuie să fie într-un ton de turcoaz mai blând decât draperiile și covorul. Pentru că dormitorul este sanctuarul în care nu doar dormi, dar în care îți și reîncarci emoțional bateriile, este recomandat ca elementele din această cameră să îți creeze o stare de bine. Un covor pufos, un pat înalt și mai multe perne moi sunt elemente care îți pot inspira această stare de bine. Pentru confortul și răsfățul tău, o comodă prevăzută cu o oglindă în care îți poți face “ritualul” cosmetic de seară, adaugă dormitorului o notă de intimitate.

Un stil modern înseamnă totodată mobilier de calitate, cu design original și atractiv, care se încadrează perfect în decorul de ansamblu al locuinței tale.

Tendințe în stilul clasic

Dormitoarele clasice înseamnă linii fine ale mobilei din lemn masiv, mobilă în nuanțe de maro sau în culori deschise cum sunt albul, cremul sau bejul.

Decorarea în stil clasic se potrivește persoanelor calme, elegante, care iubesc colecțiile de artă. Principalele caracteristici ale stilului clasic sunt mobila masivă și obiectele decorative elegante, ceea ce face ca acest stil să fie potrivit mai ales pentru dormitoarele de dimensiuni mari. Totuși, dacă dormitorul tău nu îndeplinește această cerință, poți folosi două trucuri pentru a-l decora cu succes în stil clasic:

  • să te axezi doar pe trei piese de mobilier – patul, dressingul și noptiera;
  • să folosești pentru pereți nuanțe de crem sau alb.

În acest fel vei evita ca dormitorul să aibă un aspect vizual aglomerat.

Tendințele în decorarea dormitoarelor în stil clasic în 2021 înseamnă adoptarea de modele rafinate de mobilă și îmbinarea armonioasă a formelor curbate ale acestora cu parchetele lustruite. Un echilibru cromatic între nuanțele închise ale mobilei și cele deschise ale accesoriilor – draperii, lenjerii de pat – oferă dormitorului un aer elegant, mereu la modă.

Furnizorii noștri se află în topul producătorilor din industrie, oferind o selecție variată de opțiuni pentru mobila dormitoarelor, în stil modern sau clasic.

Dispunerea corectă a mobilierului este esențială

Încă de la începutul procesului de decorare, este important să ții cont de amplasarea viitoare a fiecărei piese de mobilier. Înainte de a achiziționa mobila, e bine să faci o mica schemă pe care să marchezi poziția fiecărei mobile și a fiecărui accesoriu sau obiect decorativ. Patul trebuie să fie primul element care se vede când deschizi ușa camerei. Una dintre tendințele anului este alegerea unui pat prevăzut cu ladă de depozitare în care pot fi păstrate lenjeriile de pat și alte accesorii.

Cel mai important element din dormitor este salteaua. Aceasta trebuie să fie confortabilă, indiferent că alegi sistemul pe spumă sau sistemul pe arcuri. Saltelele pe arcuri împachetate individual au o durabilitate mare în timp și oferă un confort sporit în timpul somnului.

Este recomandat ca periodic să întorci salteaua de pe o parte pe alta pentru ca arcurile să revină la forma inițială și astfel să continue să îți ofere un somn liniștit. Consultanții noștri îți stau la dispoziție cu recomandări pentru a te asigura că alegi salteaua potrivită pentru tine.

Dressingul se dimensionează în funcție de spațiul dormitorului, dar și în funcție de lucrurile pe care dorim să le depozităm în acesta. Dulapurile spațioase de la cel mai cunoscut furnizor de mobilier din Maramureș au sertare de dimensiuni diferite și pot fi amplasate și în colțurile camerei.

Când dimensiunea camerei o permite, amplasarea noptierelor îmbunătățește aspectul dormitorului, creând impresia vizuală că totul este așezat la locul său. Elementele multi-funcționale, cum ar fi băncuțele de la marginea patului sau comodele compacte, sunt de asemenea la modă, ele putând servi ca spații suplimentare de depozitare.

În ceea ce privește covorul, alegerea acestuia depinde de dimensiunile camerei. Dacă ai un dormitor de dimensiuni mari, poți alege un covor masiv, întrucât acesta se va plia perfect pe efectul vizual de spațiu generos al camerei. Dacă ai o cameră ceva mai mică, mobila va ocupa o mare parte din spațiu și de aceea e bine să alegi un covor de dimensiuni mici, fabricat din texturi subțiri și să îl poziționezi în fața patului. Pentru a evita aspectul de „cameră înghesuită”, este recomandat să alegi un covor într-o culoare diferită de cea a pardoselii.

Obiectele decorative potrivite transformă dormitorul într-unul cu personalitate

Perdelele, lenjeriile și cuverturile de pat, pernele și corpurile de iluminat sunt toate elemente care îți pot transforma dormitorul într-unul cu personalitate.

Veiozele de aceeași culoare cu lustra oferă dormitorului o notă de eleganță, transformând astfel corpurile de iluminat din obiecte funcționale și în obiecte decorative. Dacă înălțimea camerei este una redusă, amplasarea unor abajururi stilate care să reflecte lumina în sus va crea impresia unui tavan mai înalt.

Una dintre tendințele anului în ceea ce privește obiectele decorative este folosirea de paravane. Acestea sunt perfecte pentru a împărți dormitorul, oferind un spațiu separat dacă, de exemplu, ai nevoie ca în dormitor să amplasezi și un birou sau o masă de lucru. Paravanele în stil retro conferă dormitorului un aer vintage care se potrivește de minune mai ales cu dormitoarele decorate în stil clasic.

Pentru un plus de relaxare, poți alege obiecte decorative și materiale deschise la culoare, care dau viață încăperii fără a o încărca. Dacă dormitorul are o culoare neutră, perdelele sau draperiile în culorii vii creează un efect cromatic plăcut, făcând atmosfera camerei una mai primitoare și mai intimă. Perdelele sunt folosite în special pentru a regla lumina naturală care pătrunde în încăpere. Ele însă au și rol de accesoriu și de aceea trebuie alese în armonie cu restul elementelor din dormitor. Pentru un dormitor de dimensiuni reduse, se recomandă draperiile lungi, eventual cu modele geometrice sau verticale, care vor face camera să pară mai spațioasă. În ceea ce privește lenjeriile și cuverturile de pat, poți alege seturi în culori diferite care schimbă aspectul dormitorului. Astfel, o cuvertură colorată poate anima atmosfera, în timp ce una în culori precum bej, roz pal sau gri oferă liniște, calm și completează cu succes un dormitor minimalist.

Verdele salvie, o nuanță la moda anul acesta, poate fi folosită pentru lenjerii și cuverturi, fețe de pernă și tapițerii pentru că se potrivește foarte bine cu galben pal, crem și roz pastel, toate nuanțe care inspiră optimism.

Un alt mod prin care dormitorul tău poate dobândi o personalitate aparte este să îl decorezi cu piese hand-made sau unicat.

Modul în care îți amenajezi dormitorul (și întreaga casă, de altfel) este o reflecție a preferințelor tale în materie de stil, a perspectivei pe care o ai asupra vieții și a înțelesului pe care îl au pentru tine cuvintele “confort” și “intimitate”. Mobilarea casei nu trebuie să fie un stres, ci o plăcere, un demers prin care toate elementele pe care le achiziționezi au menirea de a-ți înfrumuseța casa, creând o armonie în care să te simți răsfățată. La cel mai mare depozit pentru mobilă de interior și mobilier de exterior din Baia Mare găsești tot ce ai nevoie pentru ca dormitorul tău să îți ofere stările pe care le prețuiești, fie că este vorba de liniște și relaxare sau de energie și vitalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *